vlees-van-gijs-facebook_40
Vlees van Gijs
Binnenweg 4
1191 AA Ouderkerk a/d Amstel
(020) 496 19 04
06 - 5439 3783
06 - 5312 3105
E-mail: info@vleesvangijs.nl

Vlees kopen bij de boer Noord-Holland

Vlees kopen bij de boer Noord-Holland
(H)eerlijk vers vlees uit eigen streek!

vlees-van-gijs-boerderij-boschlust

vlees-van-gijs-blonde-d-aguitaine_over-ons_II

Ons rundveebedrijf is gevestigd op een prachtige locatie aan de rand van Ouderkerk a/d Amstel.

Onze boerderij Boschlust heeft mijn overgrootvader in 1915 aangekocht. In 1925 bouwde hij een nieuw huis waar hij samen met mijn grootvader ging wonen en boeren. Zij zijn begonnen met varkens, schapen en melkvee, waarvan toen ook al de betere koeien voor het vlees verkocht werden (slagers).

Mijn vader nam de boerderij in 1967 over en hij breidde de varkenstak uit tot wel 400 stuks varkens, maar hij bleef ook het melkvee erbij houden. Mijn vader werd in 1976 slechtziend en is toen gestopt met het melken. De varkens zijn wel gebleven en met extra hulp kon hij het bedrijf draaiende houden, ik was toen 6 jaar oud.

In 1990, ik was toen 19 jaar oud, is er een nieuwe koeienstal achter het woonhuis gebouwd. We konden toen niet met melken beginnen vanwege het melkquotum en zijn daarom met vleesvee begonnen.

In 1993 hebben we een nieuwe varkensstal gebouwd met een modern voersysteem. De jaren daarvoor werden de varkens nog gevoerd met etensresten uit de Amsterdamse ziekenhuizen. Deze etensresten werden daar 3x per week opgehaald en daarna aan de varkens gevoerd. Door gewijzigde regelgeving was dit echter niet langer toegestaan en moest er noodgedwongen een nieuwe varkensstal gebouwd worden.

In 1999 heb ik het hele bedrijf overgenomen van mijn ouders. Samen met mijn vrouw Elly en onze 3 kinderen zijn we langzaam uitgebreid met de koeien en in 2010 zijn we helemaal gestopt met het houden van varkens. Daarna hebben we nieuwe stallen gebouwd voor het diervriendelijk en duurzaam houden van het vee. Onze runderen staan nu in ruime hokken op een strobed. We hebben nu 75 moeder koeien op een totale veestapel van ± 200 runderen.

Langskomen?
Uiteraard kunt u ook eens langskomen om te kijken hoe wij ons vee houden. Bel ons even voor een afspraak.

Navigeer hier verder

vlees-van-gijs-over-ons_MENU

Over ons

Lees verder
vlees-van-gijs-blonde-aguitaine_MENU

Blonde d'Aquitaine

Lees verder
vlees-van-gijs-vleespakketten_MENU

Vleespakketten

Lees verder
vlees-van-gijs-contact_MENU

Contact & Bestellen

Lees verder

Hier staan wij voor

(H)eerlijk vlees uit eigen streek! Ons rundveebedrijf is gevestigd op een prachtige locatie aan de rand van Ouderkerk a/d Amstel.

Onze runderen zijn van het ras Blonde d’Aquitaine. De koeien, kalfjes en stieren grazen op de weilanden rondom de boerderij.

Wij verkopen op onze boerderij het vlees van onze eigen runderen. Het rundvlees is van zeer goede kwaliteit, tegen een redelijke prijs.