vlees-van-gijs-facebook_40
Vlees van Gijs
Binnenweg 4
1191 AA Ouderkerk a/d Amstel
(020) 496 19 04
06 - 5439 3783
06 - 5312 3105
E-mail: info@vleesvangijs.nl

Over ons

(H)eerlijk vlees uit eigen streek!

Ons bedrijf ligt op een prachtige locatie aan de rand van Ouderkerk aan de Amstel.

Een nieuwe promotiefilm met boer Gijs

Geplaatst door Vlees van Gijs op donderdag 20 augustus 2015

Het begon in 1915

Onze boerderij Boschlust heeft mijn overgrootvader in 1915 aangekocht. In 1925 bouwde hij een nieuw huis waar hij samen met mijn grootvader ging wonen en startte met boeren. Ze zijn begonnen met varkens, schapen, en melkvee waarvan toen ook al de betere koeien voor het vlees verkocht werden aan de slagers in de regio.

Meer varkens naast het melkvee

Mijn vader nam de boerderij in 1967 over en hij breidde de varkensstal uit tot wel 400 stuks. Hij bleef ook het melkvee houden welke dagelijks nog met de hand gemolken moest worden. Helaas werd mijn vader in 1976 slechtziend en moest hij stoppen met melken. Toen, als jochie van 6, had ik al bewondering hoe mijn vader, met extra hulp, toch de zaak draaiende kon houden.

Nieuwe stallen in 1990

In 1990, ik was toen 19 jaar oud, is er een nieuwe koeienstal achter het woonhuis gebouwd. We konden toen niet met melken beginnen vanwege het melkquotum en zijn daarom met vleesvee begonnen.

Van etensresten naar modern voersysteem

In 1993 hebben we een nieuwe varkensstal gebouwd met een modern voersysteem. De jaren daarvoor werden de varkens nog gevoerd met etensresten uit de Amsterdamse ziekenhuizen. Deze etensresten werden daar 3x per week opgehaald en daarna aan de varkens gevoerd. Door gewijzigde regelgeving was dit echter niet langer toegestaan en moest er noodgedwongen een nieuwe varkensstal gebouwd worden.

Het stokje definitief overgenomen in 1999

vlees-van-gijs-ouderkerk-aan-de-amstel-blonde-aquitaine-vers-vlees-elly-gijs-de-nooy
In 1999 heb ik het hele bedrijf overgenomen van mijn ouders. Samen met mijn vrouw Elly en onze 3 kinderen zijn we langzaam gaan uitbreiden met nog meer koeien. In 2010 zijn we helemaal gestopt met het houden van varkens.

Start diervriendelijke stallen en duurzame bedrijfsvoering

Na definitief afscheid te hebben genomen van de varkens hebben we modernere stallen gebouwd voor het diervriendelijk en duurzaam houden van ons vee. Onze Blonde d’ Aquitaines koeien staan nu in ruime hokken op een strobed. Van april tot en met oktober /november lopen alle dieren buiten. We hebben op dit moment 75 moeder koeien op een totale veestapel van ±200 runderen.

Stoppen voor de mooie kudde

Inmiddels zijn de vrij in de wei rondlopende koeien bekend in Ouderkerk en omgeving. Fietsers, auto’s en zelfs roeiers stoppen om de moeders met kalfjes maar uiteraard ook de stieren te bewonderen en op de plaat vast te leggen.

Ons bedrijf daadwerkelijk in bedrijf zien?

Uiteraard kunt u ook eens langskomen om te kijken hoe wij ons vee houden. Onze boerderij is makkelijk bereikbaar; zowel per auto als openbaar vervoer. Graag vertellen we bezoekers de ins en outs over onze dieren.

P.S. Bel ons wel even voor een afspraak; in ons drukke bestaan kunnen we dan tijd voor u inplannen.

Navigeer hier verder

vlees-van-gijs-over-ons_MENU

Over ons

Lees verder
vlees-van-gijs-blonde-aguitaine_MENU

Blonde d'Aquitaine

Lees verder
vlees-van-gijs-vleespakketten_MENU

Vleespakketten

Lees verder
vlees-van-gijs-recepten_NAV

Recepten

Lees verder
vlees-van-gijs-contact_MENU

Contact & Bestellen

Lees verder

Hier staan wij voor

(H)eerlijk vlees uit eigen streek! Ons rundveebedrijf is gevestigd op een prachtige locatie aan de rand van Ouderkerk a/d Amstel.

Onze runderen zijn van het ras Blonde d’Aquitaine. De koeien, kalfjes en stieren grazen op de weilanden rondom de boerderij.

Wij verkopen op onze boerderij het vlees van onze eigen runderen. Het rundvlees is van zeer goede kwaliteit, tegen een redelijke prijs.